Claudia Wijers (sopraan)

Claudia Wijers studeerde bij Tom Sol aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem, waar zij in juni 1998 haar diploma docerend musicus ontving. In juni 2001 behaalde zij haar master solozang bij Elena Vink aan de Messiaen-Academie.

Zij volgde masterclasses bij o.a. Jard van Nes, Maria Acda , Roberta Alexander en Meindert Kraak, en interpretatieklassen bij Caroline Watkinson en Gerda van Zelm.

Als soliste nam zij deel aan diverse operaproducties, waarin zij o.a. de rol vertolkte van Pamina en Papagena uit Mozart's "die Zauberflöte", Susanna uit “Nozze di Figaro” van Mozart, Dido en Second Woman uit de opera "Dido and Aeneas" van Purcell, Siebel uit de opera "Faust" van Gounod, en Magnolia uit de musical "Showboat" van Jerome Kern.

Op het gebied van oratorium zingt zij de gebruikelijke werken als het Stabat Mater van Pergolesi, de Johannes Passion en het Weihnachtsoratorium van Bach, het Magnificat van Bach en Vivaldi, diverse missen van Haydn en Mozart en het requiem van Mozart en Fauré.

Samen met pianist Jacques Hendriks en bariton Hans Scholing vormt zij het Gershwin Ensemble. Dit ensemble verzorgt recitals met onder andere muziek van Gershwin en zijn tijdgenoten.

Met mezzosopraan Véronique Lamers is zij te horen in verschillende programma’s, waaronder het Stabat Mater van Pergolesi en een programma met opera duetten. Als gastsoliste is Claudia Wijers regelmatig werkzaam bij diverse koren in Nederland en Duitsland.

Zij is freelance verbonden aan het koor van de Nationale Opera, en het ensemble Consensus Vocalis. In het verleden zong zij diverse projecten met het Amsterdam Baroque Choir o.l.v. Ton Koopman.

In haar woonplaats Elst heeft Claudia haar eigen zangpraktijk. Ze werkzaam als docente Muziek op Schoot en geeft stemvorming aan koren. Momenteel wordt zij gecoacht door de sopraan Hanneke de Wit