2023

Zondag 12 november 2023  -  Jubileumconcert 

Zaterdag 2 september 2023  - Optreden tijdens de Bemmelse Uitmarkt.

Als onderdeel van de "Bemmelse Uitmarkt" traden wij op in de Theaterkerk met een programma van liederen die min of meer tot ons standaard repertoire behoren. Ondanks het enorme aanbod en de, niet altijd even duidelijke verwijzing naar wie en waar optreed waren er toch redelijk aantal toehoorders aanwezig.

2022

Zondag 26 juni 2022 - High Tea concert met Songs of Love, Laughter and Joy

Eindelijk, na alle corona ellende, kon weer een concert worden gegeven Dit werd gevierd door na afloop de bezoekers een, door de leden bereidde 'High Tea' aan te bieden. Heel verheugend was dat het publiek ons niet vergeten was: de zaal van de Zandse kerk in Huissen was uitverkocht!
De toon van het hele concert straalde vooral de vreugde uit van het weer samen kunnen zingen en optreden. Naast klassieke liederen van Arcadelt, Fauré, en Saint-Saëns, veel liederen van hedendaagse componisten als Rutter, Chilcott en Gjeilo. Speciaal was de uitvoering van het lied "The Discovery of Penicillin', bedoeld als hommage aan de ontwikkeling van het vaccin tegen corona. Besloten werd met het vrolijke 'Madrigal of Joy', waaruit de titel van het concert (Love, Laughter and Joy) afkomstig is.

Het koor werd bij een aantal liederen begeleid door de Oekraïense pianiste Irina Levin, die ook voortreffelijk soleerde in een tweetal intermezzo's met zowel klassieke als meer populaire nummers.

De High Tea viel bij het publiek zozeer in de smaak dat de koorleden er tamelijk karig vanaf kwamen. Maar de vreugde over het geslaagde concert maakte dat de leden dat voor lief namen, getuige de ongewoon lange nazit van koor en publiek.

2019

Zaterdag 14 december 2019 - Huissen bij Kaarslicht

Dit is de titel voor een gezellige kerstmarkt in het centrum van Huissen. Het centrum wordt verlicht met talloze kaarsjes, en er zijn optredens door vele zangkoren en muzikanten. in de regel treedt Het Nieuw Betuws Kamerkoor op in het Dominicanen klooster, maar dit jaar ook in de Antonius kapel.

Zondag 3 november 2019 - Requiemconcert

Op het programma stonden werken voor koor, orkest en solisten van de vrij onbekende componist Antonio Caldara (Stabat Mater) en van Michael Haydn (Requiem). Daarnaast zongen de sopraan Claudia Wijers het Ave Regina Caelorum van Joseph Haydn en de tenor Rik Janse het Salve Regina van Meingosius Gaelle. Naast deze twee solisten soleerden ook de alt Marie Anne Jacobs en Rob Hazenberg (bas/bariton) in de beide koorwerken. Ook werd het prachtige Ave Verum van Mozart uitgevoerd.

Het Haydn Ensemble o.l.v. Geertje van der Lugt versterkt met Jimi Hendriks (17! Pauken) en Nor­bert Bartelsman (orgel) ondersteunde het geheel. Deze laatste liet tijdens de generale repetitie onverwacht verstek gaan, later bleek hij ernstig ziek in het ziekenhuis te liggen. Hij werd vervan­gen door Pieter Jan Belder en die speelde, zonder gerepeteerd te hebben, vlekkeloos. Het concert was in de Stadskerk aan de Lange Kerkstraat in Huissen.

Vrijdag 21 juni 2019 - Midzomernachtconcert

‘Deep Waters’ was een mooie titel voor de gezongen liederen: poëtische bespiegelingen over beken, rivieren en zeeën waarin niet alleen de natuur werd bezongen maar waarin ook romantiek en tragiek onvermijdelijk voorbij kwamen. Immers ‘Stille wateren, diepe gronden’. Traditioneel werd ook dit concert gehouden in het kerkje aan het Oude Kerkhof in Bemmel. De voor het concert gebruikte aquarel van de in Bemmel woonachtige aquarellist Hai Verstappen, met als titel Schotland, paste wonderwel bij het thema.

Ook de intermezzo’s van het Brabants Baroque Consort met delen van Water Music van Händel hadden een mooie link met het onderwerp.

2018

Zaterdag 8 december 2018 - Huissen bij Kaarslicht

Het koor zong in deze kerstsfeer in de Kapel van het Dominicanen­klooster een aantal prachtige kerstliederen, over de zwangerschap van Maria, de geboorte van Jezus, de aanbidding door de herders, de kindermoord in Bethlehem en  over de drie koningen.

Zaterdag 15 september 2018 - 3oever festival

Bij dit festival rondom de kop van Pannerden traden wij drie keer op, twee keer in het kerkje aan de Torenlaan in Gendt en eenmaal in een tent langs de Waal. Op het programma liederen met als thema ‘water’ waar al aan gewerkt werd voor het Midzomernachtsconcert 2019. Als extra is, met spoed ingestudeerd, het lied “Lama Bada Yatathana” op verzoek van een Syrische muzikant van het begeleidend orkest. Erg spannend om te doen en enthousiast ontvangen door het publiek.

25, 26 mei en 2 en 3 juni 2018 - Het Manneneiland

Een zeer bijzonder optreden. Ons koor verzorgt de muzikale intermezzo’s bij de voorstel­ling "Manneneiland, van oorlogstijd naar sociëteit" van het Bemmelse toneelgezelschap Teejaater PAN in de theaterkerk in Bemmel, Aanleiding was het 75-jarig bestaan van de Sociëteit het Manneneiland. Het theaterstuk bracht een beeld van de geschiedenis van Bemmel en de Betuwe in en na de oorlog. De oorlog, het verzet, onderduikers, evacuatie en het ontstaan van het Manneneiland kwamen aan bod. Naast de muzikale bijdrage hadden ook de mannen een figuranten rol en als slot zong het hele koor ‘Banque fuge’ op het toneel als finale.

2017

Zondag 17 december 2017  -  Kerstconcert

Dit jaar geen “Huissen bij Kaarslicht” maar een eigen kerstconcert met de titel “Freude große Freudein het kerkje aan de Oude Kerkhof te Bemmel. Uitgevoerd werden werken uit de Barok van componisten als Telemann, Buxtehude, Hammerschmidt, Crüger en Tunder. Ideale werken voor kamerkoren en instrumentalisten in kleinere bezetting. Natuurlijk stond het geheel o.l.v. onze dirigent Frans van de Loo. Medewerkenden waren: Hans Scholing bariton, Wim Roelfsema orgel en Het Jenkins Strijkkwintet, o.l.v. Geertje van der Lucht. Na afloop van het concert was het nog nagenieten bij een glaasje Glühwein.

Vrijdag 23 juni 2017 - Lustrumconcert

In het kerkje aan de Oude Kerkhof te Bemmel vierde het koor zijn eerste lustrum met onder andere een keur van hoogte-punten uit ons repertoire van de afgelopen jaren, van uitbundig tot ingetogen, van Haydn tot Gershwin, met begeleiding van piano (door Petra Polman) of harp (Anouk Platenkamp) in een volle kerk. Anouk verzorgde drie intermezzo’s voor harp. Het concert was een succes en eindelijk werkte het weer mee zodat we na afloop een glaasje prosecco onder de platanen konden drinken!

Zondag 2 april 2017 - Duo concert

Samen met het jubilerende Het Lingewaards Mannenkoor o.l.v. Arno Vree werkten wij mee aan een concert met als thema “Lente aan de Linge”. Met liederen uit uiteenlopende muziek­perioden met als thema's lente, licht, leven, liefde, lach en hoop. Van Mozart en Schubert tot Sinatra en Armstrong, van Purcell en Rossini tot Gerswin en de Klerk. De beide koren zongen onder andere samen het  "Komm, holder Lenz" uit “Die Jahreszeiten” van Joseph Haydn en sloten het concert af met een selectie uit die Zauberflöte van Mozart.  Pianobegeleiding werd verzorgd door Petra Polman.

2016

Zaterdag 17 december 2016 - Kerstconcert

Wij werkten mee aan een kerstconcert door de Stedelijke Muziekvereniging van Huissen in de Stadskerk aan de Lange Kerkstraat in Huissen.

Zondag 11 december 2016 - Adventsdienst

Wij werkten ook dit jaar mee aan een adventsdienst van de Doopsgezinde Gemeente en de Parkstraat Gemeente in de Waalse Kerk aan de Beekstraat in Arnhem.

Zaterdag 10 december 2016 - Huissen bij Kaarslicht

Wij zongen in de kapel van het Dominicaner klooster in Huissen. Naast enkele wat meer tradi­tionele kerst liederen zongen wij ook een paar Australische kerst liederen.

Zondag 6 november 2016 - Allerzielen concert

Hoogtepunt van het Allerzielenconcert was het Stabat Mater van de hedendaagse Britse componist Karl Jenkins. Deze combi-neert het thema van Maria bij het kruis van Jesus uit het 13e eeuwse gedicht Stabat Mater met niet-westerse elementen. Het koor zong hierbij naast het Engels ook teksten in het Latijn, (oud-)Grieks, Hebreeuws en Aramees.

De uit Syrië gevluchte opera­zangeres Shaza Hayek soleerde samen met de alt-mezzo Cileke Angenent in dit stuk. Beide so-listen zongen voor de pauze enkele solo liederen, waarbij vooral de bijdrage van Shaza bij de vrij grote groep uitgenodigde Syrische vluchtelingen een zeer emotionele bijval ontlokte.

Het Jenkins Strijkkwintet o.l.v. Geertje Meijer versterkt met Norbert Bartelsman orgel, Mark Lambregts trompet, Maayke Dijkstra hoorn, Rutger Stoel hobo en althobo en Ron van Vuuren en Etienne van Dalen percussie begeleide het geheel. Daarnaast bespeelde de Irakese musicus Satter al Saadi oriëntaalse muziekinstrumenten, de nay(fluit) en darbuca (trom) en Mhamad Aliss de ud.

Dit was een zeer bijzonder concert in de Stadskerk aan de Lange Kerkstraat in Huissen waar een kleine 400 bezoekers konden kennismaken met een prachtig stuk muziek.

Zaterdag 29 oktober 2016 - Opening Theaterkerk

Op zaterdagmiddag heeft het koor meegewerkt aan de opening van de Theaterkerk in Bemmel, de vroegere St. Donatuskerk. Voor een goed gevulde zaal zongen wij 3 delen uit het Stabat Mater van Jenkins. Petra Polman heeft ons op de piano begeleid.

Maandag 4 mei 2016 - Dodenherdenking

Wij werkten mee aan de dodenherdenking in een vol Protestants kerkje aan het Oude Kerkhof in Bemmel.

2015

Zondag 13 december 2015 - Adventsdienst

Dit jaar verleenden wij medewerking aan de adventsdienst van de Doopsgezinde Gemeente en de Parkstraat Gemeente die gehouden werd in de Waalse Kerk aan de Beekstraat te Arnhem. Wij voerden delen van het programma van "Huissen bij Kaarslicht" uit.

Zaterdag 12 december 2015 - Huissen bij Kaarslicht

Ook dit jaar traden wij weer op tijdens ‘Huissen bij Kaarslicht’ in de kapel van het Domini­caner­klooster. Als thema hadden we ‘Carol of the Birds’ met Christmas Carols uit Groot Brittanië, Australië en de Verenigde Staten.

Vrijdag 19 juni 2015 - Midzomernachtconcert

Een groot succes, mede omdat het Protestantse kerkje aan Het Oude Kerkhof te Bemmel helemaal uitverkocht was. Titel van het concert was ‘The sense of the seasons’, met liederen over de vier seizoenen. Uitgevoerd werden vooral Engelse Folksongs in bewerkingen van o.a. Rutter, Vaughan Williams, Elgar en Sullivan. Maar ook een deel uit de Jahreszeiten van Haydn en het Summertime van Gershwin stonden op het programma.

De muzikale omlijsting werd verzorgd door het ensemble Animuze en de pianobegeleiding door Linda Bouman. Als intermezzo gaven wij podium aan twee jonge aanstormende talenten uit Lingewaard: Sterre Lennards (zang) en Niels Wiltink (piano). Het weer was echter dusdanig dat het gezellig glaasje in het aangrenzende Koinonia werd gehouden.

Maandag 4 mei 2015 - Dodenherdenking

We hebben ook dit jaar medewerking verleend aan de dodenherdenking in de Stads­paro­chie­kerk aan de Lange­kerk­straat te Huissen. Uitgevoerd is o.m. Abendruhe van Mozart.

Zondag 29 maart 2015 - Passieconcert

Voor ongeveer 250 bezoekers in de Stadsparochiekerk aan de Langekerkstraat te Huissen hebben wij het Requiem van Bob Chilcott nogmaals uitgevoerd (eerder 2 jaar daarvoor, maar het koor wilde het heel graag nogmaals zingen).  Daarnaast hebben wij nog ‘Thou knowest Lord’ van Henry Purcell en Het Stabat Mater van Josph Rheinberger uitgevoerd, bij uitstek werken voor de passietijd.

Solisten waren: Claudia Wijers (sopraan) en Erik Janse (tenor). Wij werden begeleid door het Pendada Blaaskwintet uit Nijmegen, versterkt met Norbert Bartelsman (orgel) en Ron van Vuuren (pauken).

2014

Zaterdag 13 december 2014 - Huissen bij Kaarslicht

Ook dit jaar hebben wij kerstliederen gezongen tijdens ‘Huissen bij Kaarslicht’ in de Protestantse Kerk aan het Raadhuisplein. Het programma omvatte dit jaar wat meer traditionele liederen.

Donderdag 2 oktober 2014 - Onthulling monument

Aan de onthulling van het monument ter nagedachtenis van het bombardement op Huissen, 70 jaar geleden, hebben wij muzikale ondersteuning verleend. Op plaats van het monument naast de R.K. Stadskerk te Huissen hebben wij ‘Thou knowest Lord’ van Henry Purcell en het 1e deel van het Stabat Mater van Josph Rheinberger gezongen.

Vrijdag 20 juni 2014 - Midzomernachtconcert

Ook dit jaar in het Protestantse kerkje te Bemmel. Het programma stond dit jaar in het teken van Zon, Zee en Zand met koormuziek die een periode van 400 jaar overbrugde: van Orlando di Lasso tot Billy Joël.

Medewerking werd verleend door de harpiste Anouk Platenkamp die naast twee prachtige solo stukken het koor ook begeleidde bij ‘Choral Hyms of the Rig Veda’ van Gustav Holst. Bij een aantal stukken begeleidde Linda Bouman het koor  op de piano.

Na afloop van het concert werd onder het genot van een glas wijn gezellig nagepraat over het concert.

2013

Vrijdag 27 december 2013 - Stevenskerk

Tijdens de kerstopenstelling van de Stevenskerk in Nijmegen zong het koor delen uit het programma van ‘Huissen bij Kaarslicht’. Een van de uitgevoerde liederen, Gabriels Message, een oud Baskisch kerstlied kunt u hier horen.

Zondag 15 december 2013 - Kerstmarkt

Op deze koude middag zongen wij het grootste deel van het programma van 14 december tijdens de Kerstmarkt in Bemmel. Het opwarmen in een café met warme chocolademelk was een gezellige afsluiting.

Zaterdag 14 december 2013 - Huissen bij Kaarslicht

Het koor trad dit jaar op in een overvolle Protestantse kerk aan het Raadhuisplein voor het jaarlijkse ‘Huissen bij Kaarslicht’. 

Zondag 3 november 2013 - In Aeternum

Dit requiemconcert  "In Aeternum" (in eeuwigheid) vond plaats in de H. Donatuskerk aan de Markt te Bemmel. Tijdens dit concert werden o.a. het Requiem van Bob Chilcott (gecom­­po­neerd in 2010) uitgevoerd. Duidelijk geïnspireerd door het beroemde Requiem van Fauré. Verdriet, troost en de serene sfeer, die de dood omgeven, kwamen prachtig tot uitdrukking in dit stuk. Ook het Stabat Mater van Joseph Rheinberger werd uitgevoerd. Als slot­apo­theose werd het Lacrymosa uit het "Requiem for my friend" van de Poolse componist Preissner door solisten, koor en orkest uitgevoerd.

Solisten bij dit concert waren Claudia Wijers (sopraan) en Falco van Loon (tenor), die ook een aantal liederen uit 'Winterreise' van Franz Schubert zong. De begeleiding was door het Pendada Blaaskwintet (fluit, hobo, klarinet, hoorn en fagot), versterkt door Norbert Bartelsman (orgel) en Ron van Vuuren (pauken).

Zondag 23 juni 2013 - Midzomerconcert

Het koor trad op in de Protestantse kerk te Huissen voor een Midzomerconcert. Hier werden dezelfde werken gezongen als bij het concert op 21 juni in Bemmel. Linda Bouman begeleidde een aantal stukken op de piano en zij gaf tweemaal een intermezzo. Een geslaagd concert dat goed werd bezocht.

Vrijdag 21 juni 2013 - Midzomernachtconcert

Ook dit jaar een Midzomernachtconcert in de Protestantse kerkje aan het Oud Kerkhof in Bemmel. Het thema voor dit concert was Noord en Zuid. Er werden liederen ten gehore gebracht uit o.a. Denemarken, Zweden, Duitsland, Engeland, Spanje en Zuid-Amerika. Ook nu een brede spreiding in tijd: van het 17e eeuwse ‘Hanac Pachap’ tot de ‘Bohemian Rhapsody’’ van Queen. Heel bijzonder was de medewerking van de beroemde bandoneonist Oleg Lysenko. Ook dit jaar werd het koor begeleid door Linda Bouman. Het instrumentale ensemble ‘Animuze’ omlijste het concert en droeg ook bij aan de sfeer tijdens de nazit.

Zondag 2 juni 2013 - TOP-Korenfestival

Ons koor nam deel aan dit festival in de Kinkel te Bemmel. Het festival begon om 14.30 uur. Naast ons koor traden verder op: Barbershopkoor, Meander, ZiZo, Lekker Close en het Heisterkoor. Ondanks dat de ruimte niet optimaal en het aantal zitplaatsen niet toereikend was, werd het een zeer geslaagde middag en het festival is zeker voor herhaling vatbaar.

2012

Donderdag 27 december 2012 - Optreden Stevenskerk

Vanaf 14.00 uur leverde het koor een muzikale bijdrage aan het kerstprogramma in de Stevenskerk te Nijmegen. Daarbij werd grotendeels het repertoire van 8 decem­ber uitgevoerd.

Zaterdag 8 december 2012 - Huissen bij Kaarslicht

Het koor trad hier voor het eerst op in de Kapel van het Do­minica­nen­­klooster. Er werden naast een aantal bekende kerstliederen ook gedeelten uit het Weihnachts­oratorium van Bach ten gehore gebracht. Ook liet het koor de toehoorders meegenieten van minder bekende liederen als ‘A Lovely Rose is All My Song’  en het laatmiddeleeuwse ´Coventry Carol´.

Zondag 17 juni 2012 - Presentatie in Huissen

Op deze middag heeft het koor zich aan de inwoners van Huissen gepresenteerd. Het concert vond plaats vanaf een podium op de Markt in Huissen. Het programma omvatte een aantal werken uit verschillende stijlperioden, een variatie van liederen van het optreden van 15 juni in Bemmel. Een aantal nummers werd begeleid door de pianiste Linda Bouman. Mede dankzij het mooie weer kwamen veel mensen naar ons luisteren.

Vrijdag 15 juni 2012 - Midzomernachtconcert

Het eerste officiële concert van Het Nieuw Betuws Kamerkoor! In de traditie van het Betuws Kamerkoor, een van de voorlopers van ons nieuwe koor, verzorgden wij een con­cert met het thema ‘Onze luisterrijke natuur door de eeuwen heen’. In de Nederlands Hervormde kerk in Bemmel bracht het koor een keur aan liederen ten gehore waarin de natuur in de meest ruime zin van het woord een rol speelde. Van Monteverdi’s ‘Dulcissimo uscignolo’ tot ‘Fields of Gold’ van Sting.

Het koor werd begeleid door de pianiste Marianne Ratajski. Als jong Lingewaards talent traden Leonie Masselink (sopraan) en Henk Soppe (gitaar) op. Het muzikale ensemble Animuze zorgde voor de muzikale omlijsting van het concert en tijdens de  gezellige borrel met de bezoekers na afloop van het concert

Zondag 4 maart 2012 - Jubileum TOP

Op deze dag heeft Het Nieuw Betuws Kamerkoor voor het eerst voor publiek gezongen. Wij verleenden muzikale medewerking aan het lustrumprogramma ter gelegenheid van het 15-jarig bestaan van Toestanden Op Podium (‘TOP’) in de Donatuskerk in Bemmel.